KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, April 17, 2012

PROTON PREVE!!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Sampai je office pagi tadi, staf saya tiba-tiba cakap:

"Encik Naser, Proton Preve best. Tukarlah kereta encik tu dengan Proton Preve"

Saya terkejut. Saya belum lagi tengok macam mana rupa dan harga Kereta Proton yang baru launch semalam. So, saya pun google untuk cari maklumat tentang kereta Proton Preve ni. Dan saya jumpa. Memang smart kereta ni.

Proton Preve Depan

Proton Preve Belakang

Patutlah staf saya beria-ia nak tukar BLM dia ke Proton Preve ni. Memang dasat gak penangan kereta baru proton ni. Dalaman kereta ni pun nampak macam sempoi gak.

Proton Preve Dalaman

Proton Preve Engine Start/Stop

Spesifikasi Proton Preve ni pun dasat gak. Korang boleh tengok sendiri kat bawah ni:


Enjin pun padat dan mantap je saya tengok.


Ada 6 pilihan warna: Blue Lagoon, Fire Red, Genetic Silver, Solid White, Tranquility Black and a new shade called Elegant Brown. 

Harga seperti berikut on-the-road termasuk Insurans :

  • The Prevé 1.6 Premium CFE: RM72,990 (metallic) and RM72,540 (solid)
  • The Prevé 1.6 Premium IAFM+: RM62,990 (metallic) and RM62,540 (solid)
  • The Prevé 1.6 MT Executive: RM59,990 (metallic) and RM59,540 (solid)
Tak terasa nak tukar kereta ni lagi sebab rasanya kewangan saya tak mampu lagi. Tengok je la. Tapi kalau ada yang sudi bagi kereta ni percuma, saya terima seadanya. Hehehe.

Wassalam.


-NASZ-



Sila Tekan Like Jika Suka

3 comments:

  1. Kalau ikutkan nafsu dan 'keperluan' memang banyak betul kereta yang kita rasa best. Tp bila ekonomi kita belum mengizinkan, kita otomatik bersyukur dengan apa yang ada. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. saya lagi suka wait and see almaklumlah pembeli awal adalah tester

    ReplyDelete