KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, April 3, 2012

SEGMEN ERAZ FADLI : MASA UNTUK BLOGWALKING

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Nak join segmen dari rakan blogger kita ni. Saja nak support segmen yang dianjurkan. Segmen ni simple je. Style lebih kurang segmen yang saya buat. Hehehe. Tapi, baguslah. Boleh saya dapat kenal dengan ramai lagi blogger baru kan?

Sebelum itu, saya nak buat satu cerita merapu sebagai tatapan korang yang sudi blogwalking ke blog saya yang tak seberapa ni.

Cerita ini bermula bila sebiji buah durian jatuh dari sebatang pokok durian yang semestinya akan menghasilkan buah durian. Maka, terdapat dua orang pemuda yang kacak lagi hensem serta elegan sekali lenggang lenggok mereka. Ternampak saja buah durian tersebut yang sedang bersantai dengan penuh kerilexannya, maka berlarilah dengan ayu sekali kedua-dua pemuda itu dengan posisi untuk menerkam.

Pemuda 1 : "Buah itu milikku"

Pemuda 2 : "Tidak. Buah itu milikku"

Maka berlarilah mereka dengan penuh keayuan dan dalam gerak perlahan bak dalam movie The Matrix masa Neo sedang mengelak peluru.

Hampir 3 jam 32 minit 18 saat berlalu tapi pemuda tersebut masih berlari dengan gaya menerkam ke arah buah durian tersebut. Bagi mereka, tak perlu cepat kalau hilang keayuan mereka.

Tiba-tiba, buah durian yang bersantai di dahan pokok durian tadi hilang dari pandangan pemuda-pemuda tadi. Maka, terhentilah larian ayu mereka dan mereka terus memandang sekeliling mencari buah durian tersebut. Kelihatan seekor tupai sedang menjelir lidahnya sambil menggonggong buah durian tersebut sambil melompat dan memanjat kembali pokok durian tersebut.

Maka, kedua-dua pemuda itu secara serentaknya menjerit :

"TIDAK!!!!"

Tupai itu berhenti seketika dan memandang ke bawah sambil melihat kedua-dua pemuda itu menonggeng kefrustan. Tupai itu kemudiannya senyum sendiri sambil memang buah durian dalam gonggongannya.

Tupai : "Rezeki aku. Hehehe..."

Cerita di atas tiada kaitan dengan orang atau haiwan yang masih hidup mahupun yang telah mati. Hehehe.

Itu je ceritanya. Hehehe. Oklah, tarikh tutup segmen Encik Eraz Fadli kita adalah pada malam (3hb April 2012) jam 11.30 malam.


Jom join ramai-ramai. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

40 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ape ending cite ni? hehe..lucu

    ReplyDelete
  3. edit2..

    tgh cube fhm kan citer kt atas tu.. hehe..

    thanx for support.. jom bergabung list utk blogwalking.. ;)

    ReplyDelete
  4. sggah bw sini:) best cite..hikhik

    ReplyDelete
  5. jalan-jalan :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  6. Datang segmen yang same.. ;)

    http://fifyfirdausi.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  7. dah follow,..
    hit me back,..
    dari segmen yg sama,..

    http://rzyira.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  8. memang merapu la .. haha.. siap gaya matrix lg tu.. haha.. anyway.. gudluck ye abg nasz

    ReplyDelete
  9. salam ziarah.. macam crita dalam kartun pula, tupai yg dapat..
    datang dari segmen eyaz fadli juga..
    tinggal jejak

    http://nurfa22.blogspot.com


    .

    ReplyDelete
  10. Haii !! ,Kita dari segmen yg sme !

    http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  11. rezeki tupai..sian yang berebut tu..haha

    ReplyDelete
  12. miss z datang sini ^^

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  13. thnx follow arepnakbebel.com.
    follow blog nih~

    hepi blogging~

    ReplyDelete
  14. drop step ^^
    dah jd follower

    datang sini pulak ea :
    http://bintuzainal14.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  15. saya singgah balas , blog abg memang superb , siap ada cerpen lagi , ngeh3 ..

    ReplyDelete
  16. salam ziarah dari jebat..dtg dari segmen yang sama :)
    http://akusijebat.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  17. blogwalking :)
    kite dah follow awk
    dtng la kite punye
    http://ct-jue.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. salam
    cik eyla dr segmen yg sama

    http://diaryyeyla.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  19. salam, singgah dari segmen yang sama..jom BW sampai pengsan...hihu hihu..

    http://charmphoenix.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  20. BW dr segmen yg sama...

    http://masrinasidek.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  21. hye...
    jln2 sini jgx...
    thanx ye...

    ReplyDelete
  22. Senarai penuh peserta telah disenaraikan.. Bagi yang belum memulakan blogwalking, korang boleh ber'blogwalking' sekarang.. Bagi yang sudah mula, tahniah sebab bermula awal.. Good Luck semua... Diharapkan segmen ini dapat memberi kesan kepada semua.. TQ so much..

    http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  23. Hai ! Ieqa blogwalking kat sini ! :)
    Maaf lambat , agak bz semalam . Hihi

    http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    Singgah la selalu , babai :)

    ReplyDelete
  24. hye..Miera singgah dan follow,,..
    jemput ke blog dan follw yaa.. :))

    http://mastrixia.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  25. sambil follow, sambil absorb balik cter abg ney haa.

    anyway, maya dtg nak jatuhkan link di sini.

    jalan-2 tauuu

    http://riangriaremaja.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  26. Ngee,rezeki si tupai..Dtg dari segmen yg sama :D

    ReplyDelete
  27. alah diorang lambat kan dah melepas.tupailah dapat >.<

    tq,dah follow :)

    ReplyDelete
  28. Singgah cnie..smbil baca entri :)

    http://ceritacikseri.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  29. done following awak...

    salam perkenalan...

    nice to know u.. ^^"

    ReplyDelete
  30. http://nurfairusabubakar.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    fairus singgah sini...jgn Lupe singgah bLog fairus ye

    ReplyDelete
  31. http://nurfairusabubakar.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    singgah sini..jemput dtg bLog!

    ReplyDelete
  32. maaf lambat kunjung
    http://cookies-boy.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  33. membalas singgahan anda .
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  34. Haii BW sini .dr segmen yg sama :)

    http://sayabudakcinonettt.blogspot.com/2012/04/segmen-eraz-fadli-masa-untuk.html

    ReplyDelete
  35. Salam, CZ singgah dari segmen yang sama ^^
    Done follow blog awak jugak..

    BTW, salam perkenalan.

    ReplyDelete
  36. balas singgahan n follow sini. :)

    ReplyDelete